Doğa Kuşları | Saka | Flurya

İskete Kuşu

9 Ocak 2020 Perşembe

Evde Besleyebileceğimiz Hayvanlar

Evcil Hayvanlar

Bir çoğumuzun hayatımızn belli zamanlarında  birlikte yaşamak isyetceğimiz bazı dostlara evimizi açarız. Evimizde onlara bir yer verir, yedirir, içirir ve severiz. Tam bu noktada evcil dostlarımız yani evcil hayvanlar devreye girer.

Evcil Hayvanlar bir süre sonra ev hanesi tarafından en çok sevilen ve ilgi odağı haline gelir. Evcil hayvanlar bize katkısı düşündüğünüzden daha fazladır, bazen bir terapist olurlar bazende bir evlat bir bakmışsınız ev arkadaşınız olmuş bitmek bilmeyen enerjileri ile bizlere can yoldaşı olurlar evcil hayvanlar

Herkezin mutlaka favori evcil hayvan'ı vardır tabiiki ama bizde sizlere evcil hayvan listesi hazırladık. 

Gelmiş geçmiş en populer evcil hayvan listesi için hazırsanız başlıyoruz.

Birazdan okuyacağınız yazıda çok fazla sevimliliğe maruz kalacaksınız

Kuş



Evde besleyebileceğimiz hayvanlar listesinin en başında sevimli ve renkli dostlarımız kuşlar var tabiiki. Evimizin iş yerimizin her hangi bir köşesinde renkleri ve ötüşleri ile bize arkadaş olurlar.Sokakta , parkta, bahçede gördüğümüz bu dostlarımızı gerek bakımlarının kolay olması gerekse ülkemizdeki popülaritesinden dolayı hemen hemen her evde görebilirsiniz. Ülekmizde en çok muhabbet kuşu ve papağan beslenmektedir.

Kaplumbağa



Evcil hayvanlar listesi'nin ikinci sırasında kaplumbağalar var. Daha az ilgiyle evde evciliniz olsun istiyorsanız doğru tercihtir. bir kaplunbağa akvaryumu alarak bu işe başlayabilirsiniz. Fazla büyümemeleri, sessiz olmaları ve uzun yıllar yaşayabilmeleri bu evcili edinmenize neden olabilir. Sakin bir ev arkadaşınız olsun istiyorsanız, heryerde gezinmesinler ben onun hayatına karışmıyım oda benimkine karışmasınciysanız tamda size göre bir tercih yapmış olacaksınız.

Balık


Rengarenk olamaları ve hiç bitmeyen enerjileri ile listemizin üçüncü sarasında balıklar var. En başta küçük bir akvaryum alarak sevgili dostumuzun yaşam alanını oluşturarak işe başlayabilirsiniz. ondan sonrası tür ve renk seçeneği ile size kalmış. Pek çok çeşidi ve renkli seçenekleri ile aklınız karışabilir ama bizden tavsiye en beğendiğinizi ve en çok ilgileneceğizden emin olduğunuzu edinin. Bu sevmli dostlarımızı akvaryumun içinde izlerken sizi çok başka yerlere götürecekler, hayaller kurduracak ve sizi günün tüm yorgunluğundan uzaklaştırıp dinlenmenizi sağlayacaklar. tamda bu işte dediğinizi duyar gibiyim ama listemizi sonuna kadar okuyun.

Civciv



evet evet yanlış okumadınız civciv, evde civcivmi olur demeyin. listemizin dördüncü sırasında civcive yer verdik. büyük şehirlerin pazar yerlerinde görmüşsünüzdür yaz aylarının başlamasıyla birlikte sarı sarı civcivler olur. balkonunuzda küçük bir kutunun içinde besleyebileceğiniz bu evcilimizin hızla büyümesine tanıklık edeceksiniz. elinizden yem yemeye alışması ve peşinizden ayrılmaması ile çok kısa sürede favoriniz olacak. büyüdüğünde ise ondan ayrılmak istemesenizde evde bir tavuk yada horozun olmayacağına pek çok aile yakınınızdan duyacak ve mustakil evi olan bir tanıdığınıza götürmeye sizde ikna olacaksınız yada pişirip yiyeceksiniz  :)
Hamster



Evde besleyebileceğimiz hayvanlar listemizin beşinci sırasında hamstere yer verdik. Bu sevimli dostlarımız hareketlerini izlemeye ve sevimli yüzlerine bakmaya doyamayacaksınız. Sizin ilgi odağınız olacağı gibi misafirlerinizinde ilgi odağı olacağından emin olabilirsiniz. hamster beslemeye karar verdiyseniz bir akvaryumunuz yada kafesiniz olması gerektiğini unutmayın. bu şirin dostumuzla güzel vakit geçireceğinizi umut ediyoruz.
Tavşan


evcil hayvan listemizin altıncı sırasında tavşana yer verdik. bu dostumuzun mimik hareketleri sizi çok güldürecek. yumuşacık tüyleri daha çok sevmenizi sağlıyacak. bilindiği gibi tavşanlarla özdeşleşmiş havuç başlıca yiyeceklerinin birinci sırasında yer alır diğer yeşilliklerede bayılırlar. büyük bir kuş kafesi tavşanınız için yeterli olacaktır. serbest bıraktığınızda gözetim altında tutmanızda fayda var zira televizyon anten kablosu yada elektrik kablosunu kemirebilir ve istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet verebilirler. 

Ördek



yook artık dediğinizi duydum sanki ama benim tanıdığım bir kaç kişi vardı evde ördeği olan. pazardan aldığınız civciv büyüdü ve artık bir öreğinizmi var. bilindiği gibi suyu seven bu canlılar buldukları suya dalacaklardır en başta bunu bilin istedik. her türlü sebze ve meyveyi yiyeceklerine emin olabilirsiniz. bu evcilimizin çılgınlıklarına şaşıracaksınız. bir köpek gibi sadık olacak ve peşinizden ayrılmayacaktır. 
Bukalemun



bu evcilimiz bilindiği gibi  renk değiştirmesi ile kendine hayran bırakan bir evcil olmuştur. yine bir akvaryuma ihtiyacınız olacak. belli ısı şartları ve özel yem ihtiyaçları ile sizi biraz zorlayabilirler ama nihayetinde onu siz istediniz unutmayın.yavaş haraketleri ve gözlerini kırpmadan etrafı izlemeleri sizi hayretler içinde bırakacak olan bukalemun dostumuzun renk değiştirme özelliğini unutmamak gerekir.
Kedi



evde beslenebilecek hayvanlar listesinin en tatlısına sıra geldi nihayet. kediler size arkadaş, sırdaş, kardeş ve hatta evlat olacaklardır. evinize girdiği günden itibaren sanki uzun yıllardır kavuşmak için beklediğiniz birine kavuşmuşsunuz hissiyatına bürüneceksiniz. bakımı fazla zorlarmı diye düşünüyorsanız diğer evcil dostlarımızla aynıdır ama döktüğü tüyleri ve dağıttığı odaları saymazsak. birde geceleri ordan oraya koşturmaları var ki anlatamam yaşamalısınız. gözünüzü korkutmayın ama bunlarıda bilin. evinizin herhangi istediği yerinde zaten o yaşayacaktır. kucağıma alır severim diye düşünüyosanız bir kez daha düşünün çünkü bir kedi sevilmek istiyorsa kendini sevdirir siz istiyorsunuz diye değil. bu dostumuzu edinmek size pek çok şey katacaktır. unutmayın sokaktaki herhangi bir kediyi sahiplenmek sizi daha hissettirecektir. 

Köpek



evcil hayvan listemizin son sırasında köpek yer alıyor. bilindiği gibi geçmişten bu güne insanlara yakınlıkları ile bilinen köpekler bir çok alanda bize yardımcı olmuşlardır. kedi kadar küçük olanlarından tutunda aslan kadar büyük olanlarına kadar değişik tür ve boylardadırlar. insanın her zaman en yakın dostlarından olan köpek sizin en sadık dostunuz olacaktır. bakımı kediden farklı değildir. evde, parkta, bahçede size her zaman arkadaş olacaktır. size kendini sevdirmek için ağzınızın içine bakacak ve sizde işinizden evinize geldiğinizde tüylü dostumuzu severek tüm sitresinizden kurtulacaksınız. 

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum