Doğa Kuşları | Saka | Flurya

İskete Kuşu

12 Mart 2018 Pazartesi

KUŞLARDA BİLEZİK TAKIMI

KUŞLARDA BİLEZİK TAKIMI


Üretim sezonuna girdiğimiz bu günlerde birkaç arkadaşımızın kanaryasının ayağına bilezik taktıktan sonra yanlış bilgi veya dikkatinden kaçması sonucu bilezik tam oturmamış ve ne yazık ki kuşlarının sakatlanmasına, akbilinde ölmesine neden olmuştur.Bu gibi üzücü olayların başımıza gelmemesi için öncelikle çok dikkatli davranmak gerekiyor.Doğru şekilde bilezik takılmasını gösteren resim ekliyorum, yeni olan arkadaşlara yol gösterir diye umuyorum

Yavru kuşa bilezik takılma zamanı ortalama 4.-10. güne denk gelir tabi bu kuşun durumuna göre de değişir.İyi beslenmiş kuş için geçerli olsa da cılız kalmış bir yavru için bu gün uzayabilir.Bilezikler kuşun yüzü kendimize dönükken sol ayağına takılır.

1.Resimdeki gibi yavrunun ayağı sol elde bilezik sağ elde durur ve önce ön üç ayak bilezikten geçirilir.


2. Üç parmak bileziğe geçirilir. Eğer bileziğin zorlanacağına inanırsanız bir krem veya vazalin ile parmakları kremleye bilirsiniz.Fakat gereksiz zorlamalardan kaçınınız.

3.Bu adımda resim üçteki konuma getirilen bilezik ve ayaklardan sonra arka ayak geriye doğru kıvrılır.

4.Son bölümde ise bilezik geri katlanmış parmağın üzerinden geriye doğru çekilir ve bilezik takma işlemi tamamlanmış olur.(Eğer vakitli davranmaz iseniz yavrunun ayağı büyür ve bu işlemleri gerçekleştiremezsiniz).Artık işlem bitmiştir.Bundan böyle kuşunuz bir ömür boyu takacağı bileziğine sahip olmuştur.

 

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum